Jdi na obsah Jdi na menu
 


Danuše Skácelová

 

     

Jubileum členky KSČM.

V těchto říjnových dnech se dožívá krásného životního jubilea v plné psychické a fyzické svěžesti vážená soudružka a paní Danuše Skácelová ze Suché Rudné č.606, Světlá Hora. Plná optimizmu, lásky k vlasti, rodině a spoluobčanům. Narodila se dne 2. října 1930 na střední Moravě a v roce 1946 se spolu s rodiči přestěhovala do pohraničí na okres Bruntál, do Světlé Hory.

Brzy poznala, že její srdíčko bije výrazně nalevo a v roce 1948 vstoupila do KSČM. Straně zůstala věrná „nikdy nepřevlékla kabát“, jako ti, kteří se stali členy – komunisty   jen z prospěchu a vypočítavosti. Členkou KSČM je dodnes a je na to patřičně hrdá Pracovala na poště, její manžel jako učitel a své síly oba věnovali rozvoji našeho krásného kraje. Spolu s manželem Miloslavem vychovali 2 děti, 4 vnuky a8 pravnuků. Celá rodina babičku a prababičku miluje, ale ta si občas povzdechne, že mladým by neškodilo (jako všude v rodinách), aby se raději bavili mezi sebou, s rodiči, s babičkou než s mobilem, či tabletem. Aby se ptal na jejich vzpomínky, zkušenosti a dřívější život. Nejen říkat „Taková je doba bábi“

Spolu s předsedou OV KSČM Bruntál s.Daliborem Kaňákem jsme se oba (a Josef Halabala) vydali dne 4.října 2023 na návštěvu k oslavenkyni do Suché Rudné. Její domek stojí na jižním svahu v lese. Nádherně zalitý sluncem jako by chtěl oslavit její výročí.

Srdečné, krásné přijetí, předání kytic a dárků, příjemná beseda s jubilantkou a jejími trefnými postřehy a úvahami o minulosti a dnešku. Víra v lepší budoucnost. Celé naše setkání se soudružkou Danuší Skácelovou nás obohatilo a posílilo v naší práci a činnosti. Přejeme ji a celé KSČM štěstí, zdraví dobrou náladu a optimismus.

   Josef Halabala

  Dalibor Kaňák

 
 

 

objednatel