Konečně po volbách

18. 10. 2021

Konečně po volbách

Důležitější než dnešní výsledky voleb, je zdraví prezidenta republiky. Nebudu předstírat, že každou hodinu, docházejí zprávy politiků, ve kterých je cítit dobro, ale i zlo. Věříme, že se uzdraví a bude v plné síly pokračovat, ve své moudré politice státu. Nesmíme to zpochybňovat, protože bez prezidenta Zemana, nedokáže vládnout ani koalice "Spolu"

Volby 2021 byly diskutovaným tématem, těchto dnů a je údajně skutečně rozhodnuto. Nejsem o tom tolik přesvědčen. Slova těch, kteří dostali o 0,5% více, je nepřivedla k vítězství. To není velká síla voličů, jak opozice, ano opozice "Spolu a PirStanem, ještě jsou stále opozici, nikdo jim nedal pověření vládnout v této zemi. Slova pana Fialy, jakož to nastávajícího premiéra, což nám nikdy nebude po chuti, že voliči ukázali, co chtějí, je k smíchu. Co ukázali voliči. Voliči ukázali, že koalice Spolu, není pro nás tolik důležitá. Vzpomeňme na slova premiéra Babiše, který varoval, že hlas koalici Spolu, je hlas pro Piráty. Ještě nejsou pověření a už vydávají prohlášení, že půjdou spolu. Volili jsem Piráty, tak je máme. " To je změna, my jsme změna, vy jste změna" takto vyřvával pan Fiala, ale zapomněl, že i my jsme změna a s jejich změnou nikdy nepůjdeme. Omlouvám se, ale hloupé řeči mi připadají, že ČSSD a KSČM, odpadly, protože se spojili s ANO. Voliči to vidí a takto rozhodli, řekl předseda Fiala. To jsou slova, padající na to nejhlubší dno.

Musím také konstatovat, že jsme my komunisté nevěřili, že nějaká Topka, bude mít někdy ministra, že lidovci, se svým Jurečkou, opustí třetí ligu. Vypadá to tak, že Piráty, které nikdo nechtěl, budou mít při svých třech poslancích ministra. Trošku si sami ublížili, nebo, neznají volební zákon. My jim přát nic dobrého nemůžeme. Sami si to zvolili. Dostali 14% a nějaké drobné a mají tři křesla. SPD, mají 9% a mají dvacet křesel. Výborný volební zákon, výborná a dokonalá volební demokracie. Zřejmě si to Piráti neuvědomili. "Eto jejich dělo" Jejich věc to však nebude, i když už dnes se rozdávají ministerská křesla. KSČM, nepropadla na celé čáře. KSČM, jen nedostala hlasy, protože čtyři roky nic nedělala. Být prvním místopředsedou Parlamentu, ještě neznamená, dobrý volební výsledek. KSČM šla do dějin, jak hovoří pravičáci. KSČM opravdu se dívá do země a jejich síla se vytrácí. KSČM, však půjde dál, bude mít i větší sílu, ale musí mít lidi, kteří mají zájem, naplňovat Komunistický program, ale v prvé řadě se s ním musí seznámit. Půjdou vpřed, "levá" Dnes už se šeptá, že se narodil nový Lenin. Musíme se ptát, čekáme na něho? Na to je opravdu jediná odpověď. Odpověď je i na to, že Komunisté, neodešli nadobro z Parlamentu, přesně jako nelze říct, že ANO, nesestaví vládu.

Nová koalice, která se pyšní výsledkem 0.5%, nemůže říkat, že přinesli republice novou naději. Tyto volby jsou údajně podle nich výsledkem slušné hodnotové politiky. jak toto může někdo tvrdit, když byl v opozici a na politiku vůbec nedosáhl.

Noví půlprocentní vítězové, se neblíží k dokonalosti vést tento stát. Blíží se k nemalým rozporům, vycházejí právě z jejich politiky.

Takže premiér Babiš neprohrál velký den a ze sněmovny, komunisté nevypadli, jen je na chodbu dostalo současné vedení strany. Je to úplně stejné, jako si promlouvají strany Spolu a PirStan, že reflektuji přání občanů a rozhodly se tvořit vládu České republiky. Ani 108 křesel, není dokonalé vítězství. Uvidíme, co přinese zítřejší den, následující měsíc a sliby  jednostoosmičky. Každá rána bolí.

Pondělí  11.10. 2021                                                                                       Josef  Seichter

Opavské  Slezsko