Jdi na obsah Jdi na menu
 


Eva Kučerová

12. 11. 2023

30. října letošního roku se dožila úctyhodných 85 let soudružka

                               E V A    K U Č E R O V Á.

Její profesní dráhou bylo učitelství. První pedagogické zkušenosti získávala na ZŠ Třemešná. Pro její schopnosti byla zakrátko přeložena na ZŠ Krnov Kostelec. Odborná erudice, organizační schopnosti a příkladný vztah k dětem i rodičům byly důvodem jmenování do funkce ředitelky školy. Ta pod jejím vedením dosahovala velmi dobrých výsledků. Kosteleckou školu milovala a opouštěla ji na vrcholu svého pedagogického mistrovství, aby se jako kádrová rezerva ujala řízení odboru školství na MěNV Krnov.

V nové funkci byla rázná, ale vnímavá. A bylo to znát i na úrovni řízení rezortu. Její pedagogickou dráhu i post státního úředníka ukončil podpásovkou v době převratu tehdejší předseda MěNV ing. Vrzal.

Pokud ji nechtěl nikdo vyhodit, byla KSČM. Členkou se stala už v 19 letech a jejím stranickým úkolem bylo sjednocovat a rozvíjet ženské hnutí. Když začaly vadit organizace myšlenkově sjednocující občany, byla už předsedkyní MěV Českého svazu žen v Krnově. Jejím odchodem tato organizace ve městě zanikla Nebránila se ani stranickým funkcím. Několik volebních období byla členkou a předsedkyní Okresní revizní komise.

V případě Evy jako by se zastavil čas. Požádala o oslavu svého výročí ve stranické organizaci. Vlastními silami připravila ne pohoštění, ale hostinu. Měla energie na rozdávání, sršela vtipem, je stále veselá, zajímala se o stranické věci, a i v tomto věku kritizovala některé kroky řízení strany.

Rád bych jí za okresní výbor, jménem členů ZO i jménem svým popřál do dalších let optimismus, vitalitu, mír a stálé zdraví. Aby se mohla těšit z vnoučat a nepřestávaly jí bavit křížovky, sudoku a počítačové hry.

                               Ladislav Sekanina,

                                předseda ZO

 

Jestli chcete popřát, můžete napsat do komantáře.

Rádi ji to vyřídíme

 

Komentáře

Přidat komentář

Přehled komentářů

Zatím nebyl vložen žádný komentář
 

 

objednatel