Jdi na obsah Jdi na menu
 


O k r e s n í k o n f e r e n c e

10. 11. 2023

O k r e s n í  k o n f e r e n c e

Ano, 4. listopadu 2023 se konala Okresní konference KSČM Bruntál.

Bylo konstatováno, že je nás v okrese už jen 233 členů a průměrný věk činí 68 let. Práci základních organizací i okresního výboru zhodnotil předseda D. Kaňák a zhruba konstatoval, že až na jednotlivce je členská základna pasivní, málo nápaditá a ničím neprokazuje, že by chtěla hledat cesty, jak vyvést občany ze společenské krize. Hledání cest k možné a potřebné aktivizaci členů se potom vinulo celou konferencí jako červená nit.

Trefně, ale s plnou naléhavostí na slova předsedy navázalo jedno z diskusních vystoupení. „ Naše vláda se za 2 roky působení stala protilidovou. Její neschopnost  ulehčuje  práci nám. Ať uděláme cokoliv, vždy to bude ve prospěch občanů a straně by to mělo přinést politické body a preference. Soudružky a soudruzi, chce to opravdu jen chtít. Aby si toho všimli i naši dřívější sympatizanti.“

Na obdobný problém poukázal ve svém vystoupení i předseda KV KSČM J. Babka. „Všechny balíčky a každé rozhodnutí vlády je chybné. Stát se dostal do dluhové pasti a prokazuje nejhorší výsledky z celé EU ve všech oblastech. Neřešení ekonomických problémů po novém roce postihne celou společnost. Jako důchodce a rodiny s dětmi, tak největší krajské zaměstnavatele nevyjímaje. Pod pláštíkem těchto problémů a v naprosté tichosti vláda a vedení MSK ujednaly využití letiště Mošnov i k vojenským účelům a s cílem umístit zde vojenské síly USA.“

Ve svém vystoupení apeloval na všechny přítomné a jejich prostřednictvím na všechny naše členy a příznivce: Je naší morální povinností pomoci občanům Mošnova, ale i celého našeho kraje tím, že zabráníme převodu mošnovských pozemků pod stát.

Tomu má pomoci petice KV KSČM v Ostravě, která žádá jediné. Aby o případném převodu majetku kraje rozhodli v referendu jeho občané nikoliv politici.“  Vyzval k co nejmasovější podpoře této petice.

Delegáti dále vyslechli zprávu o hospodaření a mimo jiné se dozvěděli, že hodnota okresního majetku činí 1.400000,-  Kč. Revizní komise konstatovala, že v činnosti okresního orgánu neshledala nedostatky, ale doporučila věnovat se technickému stavu budovy/ okna/.

Značnou část programu zabralo projednávání kandidátů do zastupitelstva MSK a EP v příštím roce.

Konference doporučila za lídra krajské kandidátky s. Strachoně a za okresního lídra s. L. Šupinu. 

Jedničkou za KSČM do EP byla doporučena s. K. Konečná

Za členy KV KSČM byli zvolení ss. Kaňák a Rokos

  L. Sekanina 

 

Komentáře

Přidat komentář

Přehled komentářů

Zatím nebyl vložen žádný komentář
 

 

objednatel